Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Εκδηλώσεις Σχολείου/Γιορτές

Μέγεθος κειμένου:

Εδώ θα μπορείτε να βρείτε υλικό και πληροφορίες για τις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2020

Μέγεθος κειμένου:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020-26 Σεπτεμβρίου: Ως σχολείο πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιορτάσαμε την ημέρα στο σχολείο αξιοποιώντας το χρήσιμο υλικό που ζητήσαμε και λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι νέοι υποψήφιοι πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Α' τάξης δημιουργήσαμε αφίσα,την οποία φιλοτεχνήσαμε με φαντασία και προσθέσαμε τα ονόματά μας. Στο τέλος της δράσης μοιραστήκαμε,αγόρια και κορίτσια, τα επετειακά βραχιολάκια και τα φοράμε για να διαδώσουμε τη σημασία της πολυγλωσσίας, του πολιτισμού και των Ευρωπαϊκών αξιών ????????????????

ΗΜΕΡΑ ANZAC ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

Μέγεθος κειμένου:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχεται μαθητές από την Αυστραλία που ακολουθούν τα βήματα των προγόνων τους στο οδοιπορικό τους στην Καλλίπολη.

Μόνος και σημαντικότερος σταθμός τους αυτή τη χρονιά -αφού λόγω των έκρυθμων διεθνών καταστάσεων δε θα επισκεφθούν την Αίγυπτο, την Τουρκία ή τη Γαλλία, όπως συνήθιζαν - το νησί της Λήμνου. 22 μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν μελετώντας την ιστορία του τόπου τους και βετεράνοι πολέμων, κυβερνητικά στελέχη, μέλη της συντονιστικής επιτροπής, καθώς και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Λύκειο Μούδρου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους μαθητές του Λυκείου που είχαν ξεκινήσει τις επαφές μαζί τους ήδη το τελευταίο δίμηνο με ηλεκτρονική αλληλογραφία και είχαν αποκτήσει οικειότητα και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα.

Παρακολούθησαν μία ιστορική παρουσίαση της σημασίας του Μούδρου στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και γνώρισαν καλύτερα την περιοχή μέσα από μια άλλη παρουσίαση-περιήγηση της Ανατολικής Λήμνου. Χόρεψαν μαζί με τους μαθητές τοπικούς χορούς και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα που είχε ετοιμάσει με πολλή φροντίδα γι’ αυτούς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και συνοδεύτηκαν από τους μαθητές μας στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, όπου έλαβε μέρος μια πολύ σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία του Επάρχου και του Δημάρχου Λήμνου, που επισφράγισε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη σημασία της ιστορικής μνήμης και συναδέλφωσης των λαών. Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η παρουσία ενός βετεράνου του Βιετνάμ, του οποίου ο πατέρας ακολούθησε τους ANZAC στη Λήμνο του 1915 και η συγκίνηση του ήταν έκδηλη.

Οι μαθητές μας έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της ελληνοαυστραλιανής φιλίας και το κέρδος των αισθημάτων και των εμπειριών της ανθρώπινης επικοινωνίας υπήρξε για όλους μας ανυπολόγιστο.

Κοπή πίτας 2016

Μέγεθος κειμένου:

 

Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με πολύ μητρική στοργή και ζαχαροπλαστική δεξιότητα προσέφερε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου τέσσερις υπέροχες χειροποίητες βασιλόπιτες και τα αντίστοιχα δωράκια για τους τέσσερις τυχερούς.

Ανταλλάξαμε ευχές και χαμόγελα και ξεκινάμε με κέφι τη νέα χρονιά.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο και τις μητέρες του Συλλόγου που βοήθησαν κι ευχόμαστε κάθε καλό στις οικογένειες όλων μας και επιτυχίες στους μαθητές μας.

2η Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Μέγεθος κειμένου:

Την Δευτέρα 5-10-2015 στο ΓΕΛ Μούδρου πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια ημέρα σχολικού Αθλητισμού με θέμα:

<< Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. >>

Υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, κυλιόμενα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας , σε μεικτές ομάδες μεταξύ των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μούδρου :

-Ποδόσφαιρο
-Πετοσφαίριση
-Επιτραπέζια αντισφαίριση 
-Καλαθοσφαίριση(καθιστών) παραολυμπιακό
-Ακολούθησε προβολή παρουσίασης ( Αρχαίοι – Σύγχρονοι – Παραολυμπιακοί αγώνες - Ολυμπιακά Ιδεώδη )
-Προβολή ταινίας ( Οι δρόμοι της φωτιάς )

Και στο τέλος δόθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά συμμετοχής.
Το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ή FAIR PLAY , όπως αποδίδεται διεθνώς, αποτελεί βασικό Ολυμπιακό σύνθημα κάθε πραγματικής αθλητικής συνάντησης , κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς .

<< C i t i u s , A l t I u s , F o r t I u s >>
Π Ι Ο Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Α , Π Ι Ο Ψ Η Λ Α , Π Ι Ο Δ Υ Ν Α Τ Α

Αγιασμός Σχ. Έτους 2015-2016

Μέγεθος κειμένου:

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, και ώρα 10.00 π.μ. χτύπησε το κουδούνι στην αυλή του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου και μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Στην τελετή του αγιασμού εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές των δυο σχολείων βρέθηκαν κοντά μας ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης, που έδωσαν τις ευχές τους στους μαθητές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατωμερίτης και κ. Σαρρής και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ., κ. Κοζαδίνου. Τα βιβλία μοιράστηκαν κι όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε μια όμορφη, χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά,

Καλή αρχή σε όλους μας

 

 

Σελίδα 1 από 6

Free joomla templates by Joomlashine