Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Εκδηλώσεις Σχολείου/Γιορτές

Μέγεθος κειμένου:

Εδώ θα μπορείτε να βρείτε υλικό και πληροφορίες για τις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου.

Το ΓΕΛ Μούδρου υποστηρίζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Μέγεθος κειμένου:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ"

Μέγεθος κειμένου:
Το μέλλον της Ευρώπης και οι ευκαιρίες για τους νέους" . Αυτό ήταν το περιεχόμενο της σημερινής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Europe Direct Βορείου Αιγαίου για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Μούδρου.
Τα δύο σχολεία παρουσίασαν τις Ευρωπαϊκές δράσεις τους και η συζήτηση κινήθηκε στα παρακάτω πλαίσια.
α. τα ανθρώπινα δικαιώματα,
β. οι ευκαιρίες που υπάρχουν στην ΕΕ, γ. το περιβάλλον, το κλίμα και η ενέργεια και
δ. η ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Μίλησαν στους μαθητές μας οι εξαιρετικοί εισηγητές:
-κος Γεώργιος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας
-Καθηγητής Παναγιώτης Γρηγορίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
-Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τα μηνύματα πολλά και οι προβληματισμοί που τέθηκαν ακόμη περισσότεροι. Τους ευχαριστούμε θερμά.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μέγεθος κειμένου:
Το σχολείο μας στέλνει το δικό του αντιπολεμικό μήνυμα: Ό,τι συμβαίνει στον μακρόκοσμο έχει ως αφετηρία τον μικρόκοσμο.Το μέτωπο του πολέμου που μαίνεται μεταξύ δύο Ορθοδόξων χωρών, μας αφορά άμεσα...Όταν ένα μήνυμα το επικοινωνείς μέσω οποιαδήποτε μορφής τέχνης τότε μετατρέπεται σε παλμό που χτυπάει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων... Στο πλαίσιο λοιπόν του μαθήματος των Θρησκευτικών, στο ΓΕΛ Μούδρου, η Α' κ Β' Λυκείου με την καθηγήτρια Θεολόγο Δάφνη Κακαλοπούλου, πραγματοποίησαν έντεχνη αντιπολεμική δράση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, με τραγούδια και επιγραφές, ελπίζοντας να διαδοθεί το αληθινό μήνυμα της Ειρήνης στον κόσμο μέσω του Ενός και Αληθινού Τριαδικού Θεού! Το πρώτο αγαθό με τη γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού μας ήταν η Ειρήνη... "Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία", έψαλλαν οι Άγγελοι στους ουρανούς της Βηθλεέμ!!Την πρώτη νύχτα που ενσαρκώθηκε ο Λόγος έφερε και την ευλογία της Ειρήνης στις καρδιές αυτών που Τον υποδέχτηκαν...Από τους απλούς γηγενείς Ποιμένες έως τους φερμένους Μάγους απ' τα παλάτια της Βαθιάς Ανατολής... Ο πρώτος λόγος του Αναστημένου Κυρίου μας όταν βρέθηκε ανάμεσα στους τρομαγμένους Μαθητές μετά την Σταύρωση Του ήταν : "Ειρήνη υμίν"!! Ο Ειρηνοδότης Χριστός με τη θυσία Αίματος επάνω στον Σταυρό "ειρηνοποίησε" δηλαδή συμφιλίωσε τα επίγεια με τα επουράνια!! Μας προσφέρει την Ειρήνη ως καρπό του Αγίου Πνεύματος, όπως η χαρά, η δικαιοσύνη, η αγάπη... Αρκεί να τον δεχτούμε στις καρδιές μας!!! "Ειρήνη πάσι"!!
Επίσης, το Γενικό Λύκειο Μούδρου στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας του eTwinning με σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες φιλοτέχνησε ηλεκτρονική αφίσα, που αποτέλεσε μέρος του βίντεο υποστήριξης, το οποίο τα σχολεία του Προγράμματος απέστειλαν στα σχολεία της Ουκρανίας: https://youtu.be/hIISfKAqZAw

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2022

Μέγεθος κειμένου:
Το Γενικό Λύκειο Μούδρου, Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Θέμα της εκδήλωσης «Από το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης στον εφιάλτη του πολέμου».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, προηγήθηκε καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Senior Ambassador, κ. Καραγιάννη Στυλιανό, αναγνώστηκε χαιρετισμός του Επάρχου Λήμνου, κ. Βλάττα-Λαμπρινού Άγγελου. Προβλήθηκαν videos με μηνύματα προς τους μαθητές του σχολείου μας των Ευρωβουλευτών κ.κ. Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ και Μεϊμαράκη Ευάγγελου. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.
• Γρηγορίου Παναγιώτης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
• Χρυσοχόου Δημήτρης, καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.
Στην εκδήλωση συμμετείχε με απευθείας σύνδεση ο Ευρωβουλευτής κ. Αρβανίτης Κώστας, που μας μετέδωσε το κλίμα που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τα πρόσφατα γεγονότα και μοιράστηκε μαζί με τους μαθητές μας τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στη γείτονα χώρα.
Οι Junior Ambassadors του ΓΕ.Λ.Μούδρου Άντον Παυλίνα, Κιουρανάκη Μαρία παρουσίασαν την Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό, με ιδιαίτερα αναφορά στην περίπτωση της Ουκρανίας. Εθελοντικά δούλεψε για την εργασία και η μαθήτρια της Β΄Λυκείου Κοτσιλίτη Παναγιώτα. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της αφίσας etwinning και του βίντεο που δημιουργήθηκε από τα σχολεία πρέσβεις ενάντια στον πόλεμο και παρουσιάστηκε από τις μαθήτριες Καλτσή Σταυρούλα και Σουσαλή Παρασκευή, Junior Ambassadors της Α΄Λυκείου, το διακριθέν έργο της Στέλλας Αφιώνη, μαθήτριας της Α΄Λυκείου, στον διαγωνισμό «Ειρήνια τόξα».
Τέλος, οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ και Ταρσή Ειρήνη συμμετείχαν με την παρουσίαση ενός αναμνηστικού λευκώματος για τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις του 20ου και 21ου αιώνα και τις συνέπειές τους και με ένα ποίημα της τελευταίας για τη φρίκη του πολέμου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν , επίσης, οι Junior Ambassadors της Β΄Λυκείου Δήμου Νικολέτα και Άντων Δήμητρα, καθώς και μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μούδρου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης των δύο σχολείων, κ. Αναγνώστου Ευστράτιος, ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Ορφανίδης Νεκτάριος, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρεπανιδίου και άλλοι εκπαιδευτικοί.
Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνισαν οι Senior Ambassadors του Γενικού Λυκείου Μούδρου Καραγιάννης Στυλιανός, Λυμπέρη Θεοδώρα, Παπαπαναγιώτου Μαρία.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ALBERT PARK COLLEGE ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Μέγεθος κειμένου:

Την 1η Ιουνίου 2022 πραγματοποιήσαμε την διαδικτυακή μας συνάντηση με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης. Μετά από τον σύντομο χαιρετισμό του διευθυντή μας, κ. Στέλιου Καραγιάννη και τη συνομιλία του με την αντιπρόεδρο του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, η οποία συντονίζει και εμψυχώνει την αδελφοποίηση των σχολείων μας, το λόγο πήραν οι μαθήτριές μας της Α΄Λυκείου: Αλεξάνδρα Ανίτσου, Σταυρούλα Καλτσή, Αλεξάνδρα Τσιώτση και Βιβή Σουσαλή, οι οποίες αυτοπαρουσιάστηκαν στα αγγλικά και στη συνέχεια συνομίλησαν με τους μαθητές/τις μαθήτριες του αδελφοποιημένου σχολείου για τις εξετάσεις και για τις διακοπές τους. Ακολούθησε τραγούδι και ανάγνωση ποιήματος από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Albert Park College. Τη συνάντηση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί: Fiona Wright, Katherine Merakis και Θεοδώρα Λυμπέρη.

Σελίδα 1 από 8

Free joomla templates by Joomlashine