Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

«Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας». 

Καλεσμένος του σχολείου μας ο επίκουρος καθηγητής Φυσιολογίας του ανθρώπου του Τμήματος Επιστήμης και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γιαγκίνης. Ο κ. Γιαγκίνης μας μίλησε για τη σημασία της σωστής διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδιαίτερα των νέων. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη εισήγηση από τον εκπαιδευτικό του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου, κ Σωτηρούδη Βασίλη, ειδικότητας Γεωπονίας.

Θεατρική παράσταση στην Ηφαιστεία

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές της Β΄ Λυκείου του ΓΕ.Λ. Μούδρου. «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστείας. 

Πραγματικά ένα μάθημα αρχαίου δράματος πέρα από τις συμβάσεις και την παραδοσιακή διδασκαλία. 

Ευχαριστούμε την «26η συνάντηση ερασιτεχνικών 
θιάσων Αιγαίου» για τη συγκλονιστική εμπειρία.

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Στα πλαίσια της εβδομάδας Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές μας περιποιήθηκαν ένα παρτέρι από τον τεράστιο αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Καθάρισαν το χώρο, έσκαψαν, φύτεψαν και δημιούργησαν μια όμορφη γωνιά με λουλούδια και λαχανικά, για την οποία όλοι είμαστε πολύ περήφανοι.

Εμπνευστής και υποκινητής της όλης προσπάθειας ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Καραγιάννης, που λατρεύει τη φύση και προωθεί με κάθε τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση και την επιστροφή στη γη και στους καρπούς της. Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες δράσεις

.

 

 

Εκδρομή στη Μύρινα

Μια διαφορετική εκπαιδευτική εκδρομή!

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μύρινα αποφάσισε να ετοιμάσει μια διαφορετική εκδρομή. Ένα μικρό οδοιπορικό στα πολλά και μεγάλης σημασίας ιστορικά μνημεία που υπάρχουν κατά μήκος του Ρωμέικου Γιαλού. 


Ο Διευθυντής, ο σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές ξεκίνησαν την περιπατητική τους διαδρομή από το Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών , στάθηκαν στο μνημείο των Εκτελεσθέντων Αγωνιστών του Β Παγκοσμίου Πολέμου στα Ρηχά Νερά , στο Μνημείου του Ιερολοχίτη Δημουλά, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο , στο Μνημείο των Ρώσων του Ορλόφ, στα σπίτια των Αιγυπτιωτών Λημνιών φθάνοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κάτω από το Κάστρο και το στοιχειωμένο Βόντελα. Το ξετύλιγμα του ιστορικού νήματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Βράνα και Παπαπαναγιώτου.


Περιηγούμενοι σε όλα αυτά τα μνημεία οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα βιωματικό μάθημα τοπικής ιστορίας του νησιού τους και ανακάλυψαν τη σημασία της ιστορικής γνώσης. Έτσι η ματιά τους , ο τρόπος που θα κοιτούν το Ρωμέικο Γιαλό άλλαξε. Αυτός ο τόπος δεν είναι μόνο όμορφος , είναι και ένας ανεκτίμητο κομμάτι της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας και του πολιτισμού.

Free joomla templates by Joomlashine