Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Προγράμματα Σχολείου

Μέγεθος κειμένου:

Το τμήμα αυτό φιλοξενεί πληροφορίες για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο μας.

Το ΓΕΛ Μούδρου σχολείο eTwinning

Μέγεθος κειμένου:
Το ΓΕΛ Μούδρου σχολείο eTwinning
Στο Γενικό Λύκειο Μούδρου απονεμήθηκε η ετικέτα σχολείου eTwinning για τις ευρωπαϊκές δράσεις και συνεργασίες του το 2023. Το σχολείο πλέον μπορεί να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και να προετοιμάσει με προοπτικές επιτυχίας συνεργατικά προγράμματα Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά βραβεύτηκαν συνολικά 132 ελληνικά σχολεία. Στο συνημμένο αρχείο αναφέρονται τα σχολεία αναλυτικά και στην 6η θέση της κατάταξης του Γενικό Λύκειο Μούδρου. Επίσης, στη σελίδα του σχολείου στην πλατφόρμα eTwinning είναι η ετικέτα του σχολείου διακριτή και ορατή σε χιλιάδες σχολεία διεθνώς: https://school-education.ec.europa.eu/.../geniko-lykeio...
Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία.

Δημιουργικό εργαστήριο για τη Μικρασιατική καταστροφή

Μέγεθος κειμένου:

Σχέδιο διδασκαλίας: "Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάννης-Ο θρίαμβος και η καταστροφή μιας Ιδέας". Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου, η μαθήτρια της Γ' Λυκείου Ανθρωπιστικών σπουδών, Πηνελόπη Τραμουντάνη αποτυπώνει σε έργα ζωγραφικής κειμήλια και πίνακες από την έκθεση "Μικρά Ασία" του Μουσείου Μπενάκη.

Τα έργα μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://drive.google.com/file/d/1FST98E5midOgKfBlFNdN0YUHQL6gUJ1v/view?usp=sharing

Το δημιουργικό εργαστήριο βρίσκεται στο σχολείο μας.

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργικό εργαστήριο για τη Μικρασιατική καταστροφή

Το ΓΕΛ Μούδρου συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

Μέγεθος κειμένου:

Το ΓΕΛ Μούδρου συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και τίτλο: "Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάννης-Ο θρίαμβος και η καταστροφή μιας Ιδέας"

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ"

Μέγεθος κειμένου:
 
Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, η μαθήτριά μας και junior ambassador του προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" Νικολέττα Δήμου συμμετείχε σε συμμετοχικό εργαστήριο του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής μαζί με άλλους μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, με θέμα: «Η Ευρώπη του Μέλλοντος μέσα από τα Μάτια των Μαθητών!».
Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για το πώς θα ήθελαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως δρώντες στο διεθνές περιβάλλον, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμμαθητών τους!
Οι νέοι και οι νέες συζήτησαν ιδέες και προτάσεις για τις εξής θεματικές:
Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση/εκπαίδευση,
Νεολαία, πολιτισμός, αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός
Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια
Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/υγεία
Η ΕΕ στον κόσμο / μετανάστευση.
Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας που εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας!
 

eTwinning ‘Virtual museum of our country’s contemporary art’

Μέγεθος κειμένου:
Στο πλαίσιο συνεργασίας eTwinning ‘Virtual museum of our country’s contemporary art’, η καθηγήτρια Αγγλικών του Γενικού Λυκείου Μούδρου, κ. Μαρία Μακαρίδου σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικών του ΕΠΑΛ Μύρινας, κ. Αντωνία Βαχαρακίδου (https://www.facebook.com/epalmyrinas) προσκάλεσαν την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, σε μια εναλλακτική διαδικτυακή συνέντευξη στο σχολείο τον διάσημο ζωγράφο-street artist Apset. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και των δύο σχολείων. Η κ. Μακαρίδου σημειώνει για τον καλλιτέχνη:
«Ήσουν 16 όταν σε γνώρισα. Σε ξεχώρισα για το πάθος σου για το graffiti.
Δεν ήταν για την «ποζεριά», για τη μόδα της εποχής. Ήταν η τέχνη για την τέχνη. Όταν οι συνομήλικοί σου διέθεταν το χαρτζιλίκι τους για περιοδικά, cd, ρούχα, μηχανές, εσύ το διέθετες για σπρέυ. Και το χρόνο σου. Και κάπως έτσι έγινες φίλος μου.
Χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω έργα σου και συνεντεύξεις γιατί ξέρω ότι αγωνίστηκες για όλα αυτά, τίποτα δε σου χαρίστηκε. Και αρνητικά σχόλια άκουσες και φέσια έφαγες, όμως δεν πτοήθηκες. Για αυτό κυρίως ήθελα να μιλήσεις στα παιδιά μας σήμερα, για να έχουν τέτοιου είδους πρότυπα να μιμούνται, πρότυπα σχεδόν υπερρεαλιστικά: Ένα αγόρι από ένα μικρό χωριό της Θεσσαλονίκης που κυνήγησε το όνειρό του και πέτυχε και που συνεχίζει να το κυνηγά και να εξελίσσεται. Να σπουδάζουν αυτό που αγαπούν για να βάζουν το μεράκι τους στη μελλοντική τους εργασία.
Σε ευχαριστούμε, Στέλιο ( https://www.facebook.com/ApSet98) που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μας και που έλυσες με ειλικρίνεια όλες μας τις απορίες. Ευχόμαστε να καταφέρεις τελικά να φιλοτεχνήσεις τους τοίχους των σχολείων μας για να παρακολουθήσουμε τη δουλειά σου από κοντά, πάντα στα πλαίσια του etwinning project μας: ‘Virtual museum of our country’s contemporary art’».

Σελίδα 1 από 7

Free joomla templates by Joomlashine