Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Σχολικοί αγώνες

Μέγεθος κειμένου:

Υλικό από τους αγώνες των ομάδων του σχολείου. VAMOS MOUDROS! :)

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "ΝΗΣΙΑ ΦΑΡΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" 2021

Μέγεθος κειμένου:
Με χαρά και τιμή σας ανακοινώνουμε πως το σχολείο μας διακρίθηκε με το 2ο βραβείο καινοτομίας πανελλαδικά στο μαθητικό Διαγωνισμό "Νησιά Φάροι βιώσιμης ανάπτυξης” για την πρότασή του: "Φωτί-ζουμε τον πολιτισμό μας". Η πρόταση αυτή έχει ήδη λάβει διάκριση στον μαθητικό διαγωνισμό Bravo Schools 2021 στον τομέα της καθαρής ενέργειας.
Την πρόταση του καινοτόμου έργου υλοποίησε η ομάδα έργου, αποτελούμενη από τις μαθήτριες: Δήμητρα Άντων, Νικολέττα Δήμου, Μαρία Κιουρανάκη, Αποστολία Ειρήνη Λαγού, Χριστίνα Παππά και Σταυρούλα Μαρία Στενού, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, κ. Θεοδώρας Λυμπέρη και του coach κ. Κωνσταντίνου Χασάπη. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λήμνου για τη συνεργασία και την υποστήριξή του.
Η πρότασή μας εστιάζει στην ανάδειξη μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και γεωλογικού ενδιαφέροντος, μέσω αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Συγκεκριμένα, η ανάδειξη μέσω φωτισμού, που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάνελ που θα είναι ενσωματωμένα στα εξωτερικά φωτιστικά σώματα) και ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων (μουσεία), η οδοσήμανση μέσω φωτεινών επιγραφών, έτσι ώστε τα μνημεία αυτά να είναι ορατά, εύκολα προσβάσιμα στους επισκέπτες και να αναδειχθεί η παρουσία και η σημασία τους. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε όλο το νησί, καθώς στη Λήμνο εντοπίζονται πολύ σημαντικά μνημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως απολιθωμένοι κορμοί ή η γεωλογικά και μορφολογικά μοναδική περιοχή του Φαρακλού.
Επίσης, τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε πρόκειται για αρχαία (Πολιόχνη, Ηφαιστία, Καβείρια) είτε για μεσαιωνικά (Κάστρο της Μύρινας) είτε για νεότερα (εκκλησίες: Παναγία Κακκαβιώτισσα, Ευαγγελίστρια και Άγιοι Ταξιάρχες Μούδρου), εξωκκλήσια, τόποι ιστορικής μνήμης (συμμαχικά κοιμητήρια, λαογραφικά μουσεία, αρχαιολογικό μουσείο, μουσείο Ναυτικής Ιστορίας, Ναυτικό Μουσείο) αποτελούν σήματα κατατεθέντα για το νησί και δεν έχουν τύχει της ανάλογης αξιοποίησης και ανάδειξης. Είναι μία συνολική και συλλογική πρόταση, που προέκυψε μετά από συζήτηση και αφού αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων.
Στόχο έχουμε τη δημιουργία μιας μεγάλης Ενεργειακής Κοινότητας, με τη σύμπραξη των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, κατοίκων, ομίλων νέων και συλλόγων της Λήμνου. Η παραπάνω πρόταση αξιοποιεί με ήπιο τρόπο τις υπάρχουσες δυνατότητες του νησιού, όπως τους πολύ δυνατούς ανέμους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και τη συχνή ηλιοφάνεια (αιολική-ηλιακή ενέργεια), δεν επιβαρύνει με έξοδα υλοποίησης τις τοπικές κοινότητες και δεν αποτελεί μία παρέμβαση που θίγει τα συμφέροντα επαγγελματιών και ομάδων. Η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού όσο και των σημείων γεωλογικού ενδιαφέροντος αφορά τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε μονοπάτια, προτάσσοντας την εγκατάσταση επιγραφών φωτιζόμενων με πάνελ. Επιπλέον, προτείνεται η ανάδειξη των κτηρίων μέσα από τη συντήρησή τους και την ενεργειακή τους αναβάθμιση, αναφορικά με τις μονώσεις, την ψύξη ή τη θέρμανση.
Αντίστοιχο έργο δεν έχει προταθεί στο νησί, γιατί η κοινωνική καινοτομία αποτελεί τη νέα πραγματικότητα. Η σύμπραξη κατοίκων και φορέων για την ανάδειξη της Λήμνου σε πόλο έλξης θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ντόπιων, μέσα από την προβολή του τόπου τους εκτός των ορίων του νησιού και της Ελλάδας. Η ανάδειξη των σημαντικών στοιχείων του νησιού, που μέχρι τώρα έχει παραγνωριστεί ή υποτιμηθεί, αποτελεί παράδειγμα συνολικής διαχείρισης και συνεργασίας και συνδέει τον τομέα της ανάπτυξης και προόδου με την ιστορία και την παράδοση. Έτσι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των εναλλακτικών μορφών ενέργειας μπορούν να καταστήσουν το νησί της Λήμνου ενεργειακά και τουριστικά “έξυπνο”, καθώς η προβολή των πολιτιστικών και γεωμορφολογικών στοιχείων του δε θα αποβαίνει επιβαρυντική για το περιβάλλον και τη φύση.
Τέλος, η πρότασή μας αποτελεί μέρος της καθοδήγησης, που έχουμε λάβει κατά την προετοιμασία μας ως υπό ένταξη σχολείο στο δίκτυο συνδεδεμένων σχολείων UNESCO ASPnet.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΕΙΡΗΝΙΑ ΤΟΞΑ"

Μέγεθος κειμένου:

Σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, η μαθήτριά μας Στέλλα Αφιώνη, που διακρίθηκε για το έργο της στον πρόσφατο διαγωνισμό ζωγραφικής "Ειρήνια τόξα" παρέλαβε το βραβείο και τον έπαινο συμμετοχής της από τον διευθυντή του σχολείου μας,κ. Στέλιο Καραγιάννη. Της ευχόμαστε να διακρίνεται και να προοδεύει πάντα!

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΜΟΥΔΡΟΥ - ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ CINEMAΘΕΙΑ 2022

Μέγεθος κειμένου:
Το link της ταινίας μας. https://www.youtube.com/watch?v=j8izYqsJkGc
Η αποστολή του Γενικού Λυκείου Μούδρου και Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» επιστρέφει από τη Χίο γεμάτη βραβεία κι όμορφες εμπειρίες από το Διανησιωτικό Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Cineμάθεια 2022. Τα δύο σχολεία απέσπασαν θερμές κριτικές για την συνεργατική ταινία τους «Με το χέρι στην καρδιά» και κέρδισαν:
1. 1ο Βραβείο Μαθητικής αφίσας που φιλοτέχνησε η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Μούδρου Αφιώνη Στέλλα
2. 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκυμαντέρ
3. Ειδικό βραβείο αφήγησης στους μαθητές: Δήμου Νικολέτα, ΓΕ.Λ. Μούδρου
Φίκαρη Μάριο, ΓΕ.Λ. Μούδρου
Ψαρρή Αγοραστό, Γυμνάσιο Μούδρου
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Γραμματικοπούλου Μελπομένη, φιλόλογος, ΓΕ.Λ. Μούδρου
Ντάκου –Ζαμπλάρα Κατερίνα-Ζωή, βιολόγος, ΓΕ.Λ. και Γυμνάσιο Μούδρου
Παπαπαναγιώτου Μαρία, φιλόλογος, Γυμνάσιο Μούδρου
Στην αποστολή της Χίου, για να παραλάβουν τα βραβεία, βρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου Μαυρολάμπαδου Ελισάβετ, Ταρσή Ειρήνη, Ταρσή Ραφαηλία, Ψαρρής Αγοραστός, όλοι συντελεστές του ντοκυμαντέρ και η εκπαιδευτικός Παπαπαναγιώτου Μαρία.
Θεωρούμε το θεσμό που συμπληρώνει εφέτος 10 χρόνια ζωής ιδιαίτερα σημαντικό για τα νησιά του Αιγαίου τόσο γιατί προωθεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, καλλιεργεί την ιστορική μνήμη, αλλά και γνωρίζει στους μαθητές την τέχνη του κινηματογράφου όσο και γιατί ενώνει τα σχολεία του Αιγαίου, δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Χίου και να βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα σημαντικό φεστιβάλ.
Το Γενικό Λύκειο Μούδρου και το Γυμνάσιο Μούδρου συγχαίρουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, καθώς και όσους βοήθησαν για τη μετάβαση των μαθητών μας στη Χίο. Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη Β/θμια Εκπαίδευση Χίου και στην ψυχή του φεστιβάλ, κ. Στέλλα Τσιροπινά, που πάντα είναι εμψυχωτική και στηρίζει με κάθε τρόπο τις μαθητικές προσπάθειες.
Τέλος, συγχαίρουμε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για τις σημαντικές διακρίσεις του στο ίδιο φεστιβάλ.
ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΕ.Λ. ΜΟΥΔΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ
« ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ»

Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες

Μέγεθος κειμένου:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. ΜΟΥΔΡΟΥ συγχαίρει θερμά 
τη μαθήτρια της Α΄Λυκείου Δήμητρα-Αναστασία Δεσποτέρη που με βολή στα 13,12μ. στη σφαίρα, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, κατέλαβε την 2η θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες , που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στην Αθήνα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους της και στις προσπάθειές της σε κάθε επίπεδο και την ευχαριστούμε που με την προσωπική της προσπάθεια οδήγησε το ΓΕ.Λ. Μούδρου στο βάθρο και μας έκανε υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια!

 

 

 

Α΄φάση Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου

Μέγεθος κειμένου:

Την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Α΄φάση Αγώνων Λυκείου Ανωμάλου Δρόμου στα Ρηχά Νερά της Μύρινας.

Ο μαθητής του σχολείου μας Αρχοντίδης Δημήτρης συμμετείχε και κατέλαβε τη 2η θέση. 

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στο Δημήτρη όσο και στο μαθητή του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου, Φόκσα Γ. που κατέλαβε την 1η θέση και συνέχισε στην Β΄φάση στη Μυτιλήνη. 

«Αεί ε? ?γωνίζεσθαι»

 

Σελίδα 1 από 3

Free joomla templates by Joomlashine