Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ετήσια έκθεση ενδοσχολικής συντονίστριας

Μέγεθος κειμένου:

Ετήσια έκθεση ενδοσχολικής συντονίστριας Γενικού Λυκείου Μούδρου Λήμνου

Λυμπέρη Θεοδώρα (Α.Μ.: 209580)

Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια σύνοψη των δραστηριοτήτων και των επιτευγμάτων μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, εμπεριέχοντας πληροφορίες και παρατηρήσεις μου ως ενδοσχολικής συντονίστριας, βάσει του ΦΕΚ 4509/25-08-2022 Αριθμ. Φ12/102913/ΓΔ4.

Ακαδημαϊκή Επίδοση: Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας επέδειξαν ικανοποιητική ακαδημαϊκή επίδοση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα προσανατολισμού για την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας σημείωσαν επιτυχία τόσο ως προς τις βαθμολογίες τους ανά τάξη όσο και ως προς το ήθος τους, αλλά και τη συμμετοχή τους σε διάφορους διαγωνισμούς και προγράμματα εξωσχολικής δραστηριότητας.

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών: Στο πλαίσιο της διαρκούς επαγγελματικής εξέλιξης, οι εκπαιδευτικοί μας συμμετείχαν σε διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και ανέλαβαν να αναβαθμίσουν το ρόλο του σχολείου μέσα από δείκτες αξιολόγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αυτός ο συνεχής εκπαιδευτικός προβληματισμός εξασφάλισε την παροχή ενημερωμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης στη σχολική μας μονάδα.

Δραστηριότητες εκτός της αίθουσας διδασκαλίας: Στηρίζοντας την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των μαθητών μας, οργανώσαμε και συμμετείχαμε σε πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων εκτός της αίθουσας διδασκαλίας. Αυτές περιλάμβαναν αθλητικά γεγονότα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να επιδείξουν τα ταλέντα τους.

Συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες: Η συνεργασία με τους γονείς αποτελεί ζωτικής σημασίας πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διοργανώσαμε συσκέψεις με τους γονείς/κηδεμόνες, κατά τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πρόοδο των παιδιών τους και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επίσης, ο ορισμός σχολικής ψυχολόγου και σχολικής νοσηλεύτριας υπήρξε ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Συμπεράσματα: Συνοψίζοντας, το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν μια επιτυχημένη περίοδος για τη σχολική μας μονάδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν σημαντικές σχολικές επιδόσεις, οι εκπαιδευτικοί μας είχαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και η συνεργασία με τους γονείς ήταν θετική και εποικοδομητική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τις μαθήτριες και τους γονείς/κηδεμόνες για τη συνεργασία και την προσπάθειά τους. Συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για την παροχή εκπαιδευτικής αριστείας και την προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για την επιτυχία τους στο μέλλον.

                                                                                               Η Ενδοσχολική  Συντονίστρια

                                                                                                     Λυμπέρη Θεοδώρα

 

 

 

Free joomla templates by Joomlashine