Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Δραστηριότητες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2021

Μέγεθος κειμένου:
Με το έργο trash art-έργο τέχνης από σκουπίδια ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στην Εβδομάδα για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση (24-30 Μαΐου 2021) της UNESCO. Το έργο παρουσιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα, που αποτελείται από τους/τις μαθητές/μαθήτριες: Κριστιάννα Σέχου, Νικολέττα Δήμου, Σταυρούλα Μαρία Στενού, Μάριο Φίκαρη, Χριστίνα Παππά στην Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου UNESCO ASPnet - συνδεδεμένων σχολείων, κ. Βέρα Δηλάρη, την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021. Η κ. Δηλάρη συνεχάρη την ομάδα για τη δημιουργικότητά της, καθώς το έργο θα αναρτηθεί στην επίσημη πλατφόρμα του Δικτύου ως καλή πρακτική για τη σύνδεση των τεχνών με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Συντονίστρια του προγράμματος για το σχολείο είναι η εκπαιδευτικός, κ. Θεοδώρα Λυμπέρη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ MEDNIGHT

Μέγεθος κειμένου:
Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου, πιστοποιημένο σχολείο-πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή Mednight, που πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο το τριήμερο 24-25-26 Σεπτεμβρίου 2021. Τη δράση του Mednight στη Λήμνο διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου. Οι δράσεις του Mednight έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της πόλης και την εισαγωγή της στον διεθνή χάρτη δράσεων της Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή.
Το σχολείο μας συμμετείχε με παρουσίαση των δράσεων της περσινής σχολικής χρονιάς 2020-2021, στην Ευρωπαϊκή Γωνιά της έκθεσης, που ήταν ανοιχτή στο κοινό στην Αίθουσα Γκαλιούρη. Επίσης, το βίντεο των δράσεων αναρτήθηκε στην αγγλική γλώσσα στον ιστότοπο του Mednight: https://mednight.eu/.../european-parliament-ambassador.../

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μέγεθος κειμένου:

Στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18/1/2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας συνομίλησαν με το Δημήτρη Αντωνίου. Ο συγγραφέας και ακτιβιστής αφηγήθηκε με γλαφυρότητα και ειλικρίνεια το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο, επεσήμανε τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει κάθε οδηγό και πεζό όταν κινείται στο δρόμο και τελικά καθήλωσε ο ίδιος τους μαθητές δείχνοντας την αισιοδοξία και τη δύναμη ψυχής που του επιτρέπουν ακόμη να ονειρεύεται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ EUROSCOLA

Μέγεθος κειμένου:

EUROSCOLA-10/12/2021: Με τη συμμετοχή 18 μαθητών και μαθητριών μας πραγματοποιήθηκε η Euroscola στο σχολείο μας διαδικτυακά λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν ενεργά μέσω βίντεο και γραπτής συνομιλίας (chat) στην προσομοίωση εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με νέους και νέες από τις 27 χώρες-κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΝΕΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ"

Μέγεθος κειμένου:

 

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα "Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες" που διοργάνωσε το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια και junior ambassador του Προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" Σταυρούλα Καλτσή. Η μαθήτριά μας συμμετείχε στην ομάδα συζήτησης: "Νέοι και δημοκρατία: Συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, συμμετοχή στα κοινά (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), παραπληροφόρηση, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμός". Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου και στη συζήτηση συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Αρβανίτης (Η Αριστερά), καθώς και μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Προγράμματος, φοιτητές και φοιτήτριες, συνεργάτες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου και εθελοντές.

Σελίδα 1 από 4

  • Προγράμματα Σχολείου
    Μέγεθος κειμένου:

    Το τμήμα αυτό φιλοξενεί πληροφορίες για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο μας.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    34
  • Εκδηλώσεις Σχολείου/Γιορτές
    Μέγεθος κειμένου:

    Εδώ θα μπορείτε να βρείτε υλικό και πληροφορίες για τις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    36
  • Εκδρομές Σχολείου
    Μέγεθος κειμένου:

    Υλικό από τις εκπαιδευτικές εκδρομές και περιπάτους του σχολείου.

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    5
  • Σχολικοί αγώνες
    Μέγεθος κειμένου:

    Υλικό από τους αγώνες των ομάδων του σχολείου. VAMOS MOUDROS! :)

    Καταμέτρηση Άρθρων:
    12
  • Ερευνητικές Εργασίες
    Καταμέτρηση Άρθρων:
    32
Free joomla templates by Joomlashine