Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Εκδρομή στη Μύρινα

Μέγεθος κειμένου:

Μια διαφορετική εκπαιδευτική εκδρομή!

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου οργανώνοντας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μύρινα αποφάσισε να ετοιμάσει μια διαφορετική εκδρομή. Ένα μικρό οδοιπορικό στα πολλά και μεγάλης σημασίας ιστορικά μνημεία που υπάρχουν κατά μήκος του Ρωμέικου Γιαλού. 


Ο Διευθυντής, ο σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές ξεκίνησαν την περιπατητική τους διαδρομή από το Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών , στάθηκαν στο μνημείο των Εκτελεσθέντων Αγωνιστών του Β Παγκοσμίου Πολέμου στα Ρηχά Νερά , στο Μνημείου του Ιερολοχίτη Δημουλά, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο , στο Μνημείο των Ρώσων του Ορλόφ, στα σπίτια των Αιγυπτιωτών Λημνιών φθάνοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κάτω από το Κάστρο και το στοιχειωμένο Βόντελα. Το ξετύλιγμα του ιστορικού νήματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Βράνα και Παπαπαναγιώτου.


Περιηγούμενοι σε όλα αυτά τα μνημεία οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα βιωματικό μάθημα τοπικής ιστορίας του νησιού τους και ανακάλυψαν τη σημασία της ιστορικής γνώσης. Έτσι η ματιά τους , ο τρόπος που θα κοιτούν το Ρωμέικο Γιαλό άλλαξε. Αυτός ο τόπος δεν είναι μόνο όμορφος , είναι και ένας ανεκτίμητο κομμάτι της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας και του πολιτισμού.

Free joomla templates by Joomlashine