Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

Μέγεθος κειμένου:

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θετικής φόρτισης, πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Μαΐου 2015, η τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του ΓΕ.Λ. Μούδρου.

Η προσέλευση ήταν αθρόα και οι μαμάδες έκαναν ο,τι καλύτερο μπορούσαν για να ευχαριστήσουν όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ακολούθησε μια συγκινητική εκδήλωση που έκανε μικρούς και μεγάλους να δακρύσουν και να χαμογελάσουν ταυτόχρονα και τονίστηκε η σημασία του ρόλου της μητέρας στη ζωή όλων μας.

Ήταν μία ευκαιρία, όπως ειπώθηκε και στην εκδήλωση, να εκφράσουμε στη γυναίκα, που μας έδωσε τη ζωή, την αγάπη και το σεβασμό μας.

«Στη γυναίκα αυτή που νοιώθει ολοκλήρωση και αληθινή υπόσταση τη στιγμή που για πρώτη φορά σκιρτά μέσα της η καινούρια ζωή? στη γυναίκα που καθησυχάζει το πρώτο κλάμα του βρέφους φέρνοντας το σε επαφή με τους χτύπους της καρδιάς της. 
Στη γυναίκα που με τη στάση της καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη συνείδηση μιας κοινωνίας κι ανοίγει το δρόμο στη νέα γενιά.

Στη Μητέρα όλης της υφηλίου. Στη μητέρα του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Παλαιστίνης, στη μητέρα της Συρίας, στη Μητέρα του Τρίτου Κόσμου που στη γυμνή αγκαλιά της κρατά το νεκρό σώμα του παιδιού της που ξεψύχησε από πείνα ή ελονοσία.

Στη Μητέρα που το πικρό χαμόγελο διαγράφεται στα κουρασμένα της χείλη, καθώς σιδερώνει στην άκρη της κουζίνας, ενώ η τηλεόραση τη βομβαρδίζει με ψεύτικα παραμύθια κι εκείνη αναλογίζεται πώς θα τα καταφέρει και πάλι την εβδομάδα που έρχεται .

Στη Μητέρα που ζυμώνει τη ζωή τους με γέλιο και δάκρυ. Στη Μητέρα που κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχικά κι όμως άντεξε, πάλεψε, συνέχισε, γιατί έπρεπε να συνεχίσει, γιατί ήταν μητέρα.

Στη μητέρα που κοιμάται - αν κοιμάται - όλο και πιο ανήσυχη για το αύριο των παιδιών της, που φοβάται, που αγωνιά, που προσεύχεται και παρακαλά.»

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους τον κ. Αλεξάνδρου Χ. (κάβα ποτών), την κ. Αλεξάνδρου Σ. (ανθοπωλείο) , την κ. Μακρή (είδη δώρων) και όλες τις μητέρες που βοήθησαν στο μπουφέ της εκδήλωσης.

Free joomla templates by Joomlashine