Greek English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Μέγεθος κειμένου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρόγραμμα "Σχολεία πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα" (EP School Ambassadors) που υλοποιείται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Στην επιμορφωτική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2-2-2018  στο Σεράφειο κολυμβητήριο στην Αθήνα, συμμετείχαν η διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου, κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου, πιστοποιημένη πρέσβειρα του Προγράμματος από τη σχολική χρονιά 2016-2017,  ο κ. Στυλιανός Καραγιάννης, διευθυντής του ΓΕΛ Μούδρου και η κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Μούδρου, που αποτελούν τους νέους πρεσβευτές του σχολείου. 
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρχές, τη λειτουργία και τους θεσμούς της Ένωσης, τη διάρθρωση, το ρόλο και τις νομοθετικές αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τις νομοθετικές διαδικασίες της Ένωσης, γενικότερα. Παράλληλα, αντάλλαξαν ιδέες και πρακτικές για την υλοποίηση του προγράμματος “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. 
 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, “τρέχει” σε όλες τις χώρες της Ένωσης με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και αποσκοπεί στην προώθηση της γνώσης των μαθητών κυρίως, για θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό και γενικότερα για τα βασικά θέματα που αφορούν στη δομή, λειτουργία και πολιτικές της ΕΕ και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συνεργάτες στην υλοποίηση είναι το υπουργείο Παιδείας και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ΓΕΛ Μούδρου υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος με τη συμμετοχή 23 μαθητών και από τις 3 τάξεις του σχολείου και με εκπροσώπους τους μαθητές: Μελιτινή-Σωτηρία Λαγού και Δήμητρα Τουλάκη από την Α΄τάξη,  Χρυσούλα Τσουβαλά και Αντώνη Χλέτσο από τη Β΄ τάξη και Γραμματική Βασιλείου και Δήμητρα Δεσποτέρη από τη Γ΄τάξη.  

 
Free joomla templates by Joomlashine